School4ThePool

Sinds 2018 ben ik voor School4ThePool (Eindhoven) actief als opleider voor de cursussen Trainer-2 en Trainer-3 wedstrijdzwemmen. Ik leid cursisten op tot assisterend- of verantwoordelijk trainer binnen de verenigingssetting.

Daarnaast verzorg ik met regelmaat bijscholingen, de thema’s zwemtechniek en trainingskunde zijn daarbij favoriet.

www.school4thepool.com

DWK

Bij zwemteam DWK, De Waterkip, uit Barneveld, ben ik sinds 2010 trainer-coach en sinds 2013 hoofdcoach. De zwemselectie is terug gegroeid naar nationaal niveau bij de senioren waarbij regelmatig bij de estafettes en ook individueel medailles worden behaald.

Als coach ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van het sporttechnisch beleid, de planningen en de dagelijkse trainingen. Uiteraard kan ik dat niet alleen en doen we dat in een team van meerdere trainers.

Daarnaast maak ik deel uit van de zwemcommissie van de vereniging waarin het beleid wordt uitgestippeld.

www.dewaterkip.nl

KNZB

Van december 2007 t/m juni 2021 heb ik gewerkt bij de KNZB, voornamelijk als coördinator breedtesport zwemmen. Hierbij was ik verantwoordelijk voor het opstellen van de wedstrijdkalender, de bepalingen van alle wedstrijdconcepten en was ik de spin in het web als het gaat om het contact met alle vrijwilligers die binnen en voor de KNZB actief zijn.

www.knzb.nl